Skip to main content

Γλυκα

 Chocolate Brownies

Υλικά💅


Για το brownies

  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα)
  • 200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 150 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα/ες αλάτι




Εκτέλεση


Πρώτα θα κοσκινίσουμε το αλεύρι.

Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Σε ένα πυρίμαχο μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό. Προσέχουμε να μην έρχεται το μπολ με τα υλικά, σε επαφή με το νερό.

Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό το μίγμα.

Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

Χτυπάμε καλά το μίγμα με ένα μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν να κρεμώσουν και να ασπρίσουν τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 4 λεπτά.

Αφού έχουν αφρατέψει τα αυγά, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε, το χλιαρό μίγμα σοκολάτας-βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά, με μία σπάτουλα, κυκλικά

Αναδιπλώνουμε απαλά το μίγμα, για να μη χάσουμε τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί.

Ενσωματώνουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι.










Comments

Popular posts from this blog

        Μπισκότα Κανέλας ΥΛΙΚΑ 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ. 200 γραμ. μαύρη ζάχαρη 120 γραμ. βούτυρο κρύο 1/2 κ.γλ. κοφτό αλάτι 1 /2 κ.γλ. κοφτό κανέλα 1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρική 100 γραμ. μέλι 80 γραμ. γάλα εβαπορέ 2 κ.γλ. υγρή βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο μπολ βάζουμε το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο. Στον κάδο του κοπτικού βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο, , μέχρι τα υλικά να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. . Με διακοπτόμενη λειτουργία του μίξερ αφήνουμε να σχηματιστεί ζύμη μαλακή και κολλώδης σαν πλαστελίνη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο. Αδειάζουμε τη μισή κολλώδη ζύμη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη λαδόκολλα ή μεμβράνη κουζίνας. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και την τυλίγουμε με τη μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά η ζύμη, για περίπου 1 ώρα. Αφού παγώσει καλά, τότε αλευρώνουμε τον πάγκο και ξετυλίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης από τη λαδόκολλα. Ανοίγουμ...