Chocolate Brownies
Υλικά💅
Για το brownies
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα)
- 200 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- 150 γρ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- 2 βανίλιες
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα/ες αλάτι
Εκτέλεση
Πρώτα θα κοσκινίσουμε το αλεύρι.
Θα ξεκινήσουμε κάνοντας μπεν μαρί για να λιώσουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Σε ένα πυρίμαχο μπολ, βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό. Προσέχουμε να μην έρχεται το μπολ με τα υλικά, σε επαφή με το νερό.
Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με σπάτουλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του και να γίνει χλιαρό το μίγμα.
Σπάμε τα αυγά μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά το μίγμα με ένα μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν να κρεμώσουν και να ασπρίσουν τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 4 λεπτά.
Αφού έχουν αφρατέψει τα αυγά, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε, το χλιαρό μίγμα σοκολάτας-βουτύρου, ανακατεύοντας απαλά, με μία σπάτουλα, κυκλικά
Αναδιπλώνουμε απαλά το μίγμα, για να μη χάσουμε τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί.
Ενσωματώνουμε και το κοσκινισμένο αλεύρι.
Comments
Post a Comment