Skip to main content

Φαγητα

 Vegan Banana Bread Σοκολάτας    

ΥΛΙΚΑ


3-4

μπανάνες

1 1⁄2 κούπα

αλεύρι ολικής

1 κ.γ.

baking powder

1⁄2 κ.γ.

μαγειρική σόδα

1 πρέζα

αλάτι

1⁄2 κούπα

ζάχαρη

1⁄4 κούπα

ελαιόλαδο

1⁄2 κούπα

νερό

1 δόση

βανιλίνης ή

1 κ.γ.

εκχύλισμα βανίλιας

1⁄2 κούπα

κομματάκια κουβερτούρας vegan







Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις μπανάνες, ξεφλουδισμένες. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πολτό.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και τη σόδα και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε τόσο όσο για να έχουμε ένα υδαρές μείγμα. Δεν πρέπει να χύνεται, αλλά ούτε να είναι πολύ πηχτό. Κάτι ενδιάμεσο. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα την κουβερτούρα και τη σόδα και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε ένα πυρέξ (δεν χρειάζεται λάδωμα) και ψήνουμε για 45'-50'. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι εάν έχει ψηθεί. Αν το μαχαίρι βγαίνει με υγρό μείγμα πάνω του, τότε ψήνουμε 5'-10' ακόμα και ελέγχουμε πάλι.

Όταν ψηθεί, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5' να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε από τη φόρμα, και απολαμβάνουμε.





Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!


Comments

Popular posts from this blog

        Μπισκότα Κανέλας ΥΛΙΚΑ 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ. 200 γραμ. μαύρη ζάχαρη 120 γραμ. βούτυρο κρύο 1/2 κ.γλ. κοφτό αλάτι 1 /2 κ.γλ. κοφτό κανέλα 1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρική 100 γραμ. μέλι 80 γραμ. γάλα εβαπορέ 2 κ.γλ. υγρή βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο μπολ βάζουμε το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο. Στον κάδο του κοπτικού βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο, , μέχρι τα υλικά να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. . Με διακοπτόμενη λειτουργία του μίξερ αφήνουμε να σχηματιστεί ζύμη μαλακή και κολλώδης σαν πλαστελίνη. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο. Αδειάζουμε τη μισή κολλώδη ζύμη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη λαδόκολλα ή μεμβράνη κουζίνας. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και την τυλίγουμε με τη μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά η ζύμη, για περίπου 1 ώρα. Αφού παγώσει καλά, τότε αλευρώνουμε τον πάγκο και ξετυλίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης από τη λαδόκολλα. Ανοίγουμ...