Vegan Banana Bread Σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
3-4 | μπανάνες |
1 1⁄2 κούπα | αλεύρι ολικής |
1 κ.γ. | baking powder |
1⁄2 κ.γ. | μαγειρική σόδα |
1 πρέζα | αλάτι |
1⁄2 κούπα | ζάχαρη |
1⁄4 κούπα | ελαιόλαδο |
1⁄2 κούπα | νερό |
1 δόση | βανιλίνης ή |
1 κ.γ. | εκχύλισμα βανίλιας |
1⁄2 κούπα | κομματάκια κουβερτούρας vegan |
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις μπανάνες, ξεφλουδισμένες. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να πάρουμε έναν ομοιόμορφο πολτό.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κουβερτούρα και τη σόδα και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται νερό, προσθέτουμε τόσο όσο για να έχουμε ένα υδαρές μείγμα. Δεν πρέπει να χύνεται, αλλά ούτε να είναι πολύ πηχτό. Κάτι ενδιάμεσο. Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα την κουβερτούρα και τη σόδα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα σιλικόνης ή σε ένα πυρέξ (δεν χρειάζεται λάδωμα) και ψήνουμε για 45'-50'. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι εάν έχει ψηθεί. Αν το μαχαίρι βγαίνει με υγρό μείγμα πάνω του, τότε ψήνουμε 5'-10' ακόμα και ελέγχουμε πάλι.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5' να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε από τη φόρμα, και απολαμβάνουμε.
Comments
Post a Comment