Skip to main content

       Μπισκότα Κανέλας



ΥΛΙΚΑ


  • 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 200 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 120 γραμ. βούτυρο κρύο
  • 1/2 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 1 /2 κ.γλ. κοφτό κανέλα
  • 1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 100 γραμ. μέλι
  • 80 γραμ. γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.γλ. υγρή βανίλια




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στο μπολ βάζουμε το μέλι, το γάλα, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
  • Στον κάδο του κοπτικού βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο, , μέχρι τα υλικά να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος..
  • Με διακοπτόμενη λειτουργία του μίξερ αφήνουμε να σχηματιστεί ζύμη μαλακή και κολλώδης σαν πλαστελίνη.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο.
  • Αδειάζουμε τη μισή κολλώδη ζύμη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη λαδόκολλα ή μεμβράνη κουζίνας.
  • Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και την τυλίγουμε με τη μεμβράνη.
  • Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά η ζύμη, για περίπου 1 ώρα.
  • Αφού παγώσει καλά, τότε αλευρώνουμε τον πάγκο και ξετυλίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης από τη λαδόκολλα.
  • Ανοίγουμε σε φύλλο παραλληλόγραμμο με πάχος περίπου 3,5 με 4 χιλιοστά.
  • Παγωμένα όπως είναι τα μπισκότα, τα πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα και τα βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους στους 170 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 20′ να ροδίσουν.




Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!




Comments